Lady
27.02.99 - 19.01.2009

 

 

5 sept. 2004 opprykk til klasse 3 i agility
Bestått appellmerket 9 juni 2008
 

f. 27.02.99

Blue merle, lang hale

HD-status: Fri

Brukes til agility.

Oppdretter; Skogstrollet's Kennel, Biri

Eier: Bente Lynum

 

Born 27th of February 1999

Blue merle, long tale

Hips: Free (A)

Competing in agility

Breeder: Skogstrollet's Kennel, Biri

Owner: Bente Lynum

   

 

 

Lady ble født 27 februar 1999, hun var en av 10 valper. Hun ble født på Biri, Skogstrollet's Kennel. Hun kom til meg en dag i april/mai, og vi bodde de første årene i Lensvika. Til å begynne med trente vi ikke så veldig mye, vi var mest på tur og bare levde livet på gården. Hun fikk løpe løs og badet jevnlig hele sommeren. Men så en dag, etter ca. 1 år fant vi ut at vi skulle prøve oss på agility. Det gikk kjempebra, meldte oss på kurs og allerede etter første helgen kunne vi ta bronsemerke. Det klarte vi og deretter prøvde vi oss på ganske mange konkurranser. Noen ganger gikk det kjempebra, noen ganger ikke fullt så bra. Etter ca. 5 år fikk hun opprykk til klasse 3.


Lady trener agility i en alder av 9 år :)

På sin 2-års dag ble hun sterilisert, noe som var det lureste jeg kunne gjort. Hun ble mye roligere og mye mer behagelig å ha i huset. Anbefales på det sterkeste hvis tispen ikke skal brukes i avl. Det blir en helt annen hund, uten humørsvigningene og løpetid/innbilt svangerskap.

I løpet av årene på gården har vi også fått oss noen turer til dyrlegen. Tror det har vært tre turer etter at Lady hadde spist rottegift. Det har gått bra alle gangene, men det har resultert i at Lady fikk sprøyteskrekk. Hadde aldri trudd at en hund fikk sprøyteskrekk, men jo da. Lady hadde det. Hun har aldri hatt noe imot å være hos dyrlegen, men når sprøytene kom fram, ville hun ut.

Da Lady var 4 år kom det en aussie til, Aron. Hun og Aron har vært som erteris siden, har ikke vært mange dagene borte fra hverandre.

I løpet av årene har det kommet og gått noen hunder, Lady har vært fenomenal til å ta seg av alle valpene som har bodd hos oss. Hun har oppdratt de på et vis jeg aldri har kunne gjort, lært de rangordning og vært en stor hjelp med alle sammen.

De siste årene har vi bodd på Svorkmo, Lady har levd livet som pensjonist de siste 3 årene. Det har kun vært kos, tur og Lady har fått være med på det hun selv ønsket. Det har aldri vært noe problem å trene, men hun hadde heller ikke noe imot å slappe av sammen med oss på sofaen. Hun har også fått seg noen "husmorferier" på Oppdal. Tror hun har storkost seg med å være alenehund noen ganger.

I en alder av 9 år tok jeg og Lady appellmerke i lydighet. Det gikk over all forventning, siden vi ikke har trent så mye på det. Men det gikk kjempebra.

Den siste julen hadde Lady og Aron kost seg. De stjal en julegave (konfekteske) som de pakket opp og spiste. De tok også knekken på pepperkakehuset til mamma. Tror de har hatt en stortartet jul begge to.

Men på januar skjedde det tragiske. Lady fikk hjerneslag 13 januar 2009. Hun fikk utfall på høyre side, øret og munnviken hang, hun fungerte ikke som vanlig når hun gikk og hadde ikke helt kontroll på bakbeina. Hun ble også veldig stresset og nervøs. Dagen etter var vi hos dyrlegen og fikk bekreftet at det var et slag. De fant også ut at hun hadde en bilyd på hjertet, og den har kommet i løpet av det siste halve året. De mente at hun kanskje kunne bli bra igjen, ettersom utfallene på høyre side hadde gått tilbake. Vi kom oss hjem igjen og hun virket egentlig ganske bra. Men nei da, hun var fortsatt stresset og nervøs. Ringte flere dyrleger og alle sa det samme. Hun hadde mest sannsynlig fått en liten hjerneskade, noe som gjorde at hun ikke ville bli helt som før. Vi kunne prøvde å "dope" henne ned, men det ønsket jeg ikke. Det hadde ikke vært noe liv for Lady. Hun som bestandig har vært flokkleder, hun hadde ikke fått det noe bra da. Så avgjørelsen ble tatt på fredagen etter. Vi fikk i alle fall en fin helg sammen. Lady fikk spise akkurat det hun ville og hvor hun ville. Hun fikk være sammen med oss hele tiden og fikk kjempemasse kos. Det var på mange måter den lengste helgen i mitt liv, men også den korteste.
Mandagen kom og vi hadde time til dyrlegen. Det var det vanskeligste jeg har gjort i hele mitt liv. Lady fikk en rolig avslutning på livet, dyrlegen brukte god tid og vi fikk ta det i vårt eget tempo. Jeg fikk kjempegod støtte på klinikken, tusen takk til alle ved Orkdal dyreklinikk for all støtte.

Lady ble nesten 10 år, i løpet av de årene har jeg lært kjempemasse av henne. Tror aldri jeg kommer til å lære så mye av en hund noen gang. Savnet etter henne er kjempestort.
Tusen takk til Trine for denne kjempeflotte og nydelige hunden.

Her kommer noen bilder av Ladymor :)

black infrared 6s jordan 6 black infrared michael kors outlet legend blue 11s michael kors outlet black infrared 6s Nike kd vii jordan 11 legend blue black toe 14s michael kors outlet louis vuitton outlet jordan 11 legend blue jordan retro 11 legend blue 11s coach outlet online black infrared 6s cheap oakley sunglasses jordan 11 legend blue black infrared 6s louis vuitton outlet jordan retro 11 black infrared 6s legend blue 11s black infrared 6s louis vuitton outlet lebron 12 jordan 6 black infrared coach outlet online jordan 6 black infrared jordan retro 6 michael kors black friday uggs black friday legend blue 11s black infrared 6s black infrared 6s black infrared 6s black infrared 6s lebron 12 louis vuitton outlet legend blue 11s